Leonardo da vinci
Galerie en Ateliers

Nieuws

Individuele Begeleiding

20 maart 2019

Een hamburger als keerpunt

Robert had een baan, een huis en een vriendin. Een heel gewoon leven eigenlijk. Op een dag overlijdt zijn vader. Dat rakelt herinneringen op aan dingen die Robert helemaal vergeten was. En het wordt zo heftig, dat hij zich ziek moet melden en uiteindelijk zijn baan verliest. Zijn vriendin kan al die moeilijkheden niet aan en vertrekt. De ene na de andere vriend verdwijnt uit Roberts leven doordat hij niet meer de moeite neemt om ze terug te bellen. Hij heeft het gevoel dat hij ze toch niets meer te bieden heeft. Robert vereenzaamt. Intussen stapelen de rekeningen zich op. Wat kan Leonardo da Vinci voor Robert doen?

Sinds kort geeft Leonardo da Vinci ook individuele begeleiding. Net als bij de groepsbegeleiding, zit onze kracht ‘m in de combinatie van deskundigheid en creativiteit.

We gaan naar Robert toe en bespreken samen met hem wat het doel is dat hij wil bereiken. Dat blijkt niet te zijn dat hij zijn huis wil opruimen en zijn rekeningen wil betalen, maar dat hij zo graag weer eens een lekkere hamburger zou eten. Dus dat gaan we doen. Robert geniet hier zo van, dat hij voor het eerst in maanden zijn ellende even vergeten is. Daarmee is een eerste stap naar herstel gezet. In de periode die volgt, komt Robert regelmatig naar de ateliers van Da Vinci om hout te bewerken. Zijn begeleider heeft samen met hem bedacht dat hij een nieuwe brievenbus gaat maken voor al die rekeningen die hij nooit opent omdat hij niet durft. De post die in deze prachtige brievenbus komt, zal hij wel open maken, dat heeft Robert besloten. En dat doet hij. Samen met zijn begeleider brengt hij thuis orde op zaken in zijn administratie. Dat is een enorme opluchting voor Robert en daardoor is de weg vrij voor het zetten van weer volgende stappen.

Dit voorbeeld maakt duidelijk hoe individuele begeleiding van Leonardo da Vinci kan werken. Onze medewerkers zijn deskundig en HBO-geschoold. Daarnaast zijn ze creatief en in staat om buiten de box te denken. Wij denken niet vóór onze cliënten en dragen geen oplossingen aan, maar luisteren naar wat de cliënt werkelijk wil. En soms is dat gewoon een hamburger eten.

Wij zijn er voor alle mensen met een beperking, in de ruimste zin van het woord: een lichamelijke beperking, een verstandelijke beperking, een psychische beperking of een psychiatrische beperking. Of een combinatie hiervan. Iedereen is welkom en veilig bij Leonardo da Vinci.

Bel ons gerust, stuur een e-mail of kom langs. Dat kost niets en is helemaal vrijblijvend. Samen kijken we verder.

08 september 2022

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers in de functie van chauffeur

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers in de functie van chauffeur uit de regio Harderwijk en Ermelo, die cliënt/kunstenaars naar de dagbesteding kunnen rijden en weer terug naar huis.
Het gaat om vervoer op maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 9.30 uur, tussen 12.00 en 12.30 uur en tussen 16.00 en 17.00 uur. Je hoeft niet alle tijden beschikbaar te zijn. Als we meerdere chauffeurs hebben, kunnen we het verdelen of je geeft je op als inval-chauffeur, voor als onze chauffeur uitvalt.
Wij bieden een vergoeding voor de gemaakte kosten en bij aankomst staat er altijd een kopje koffie klaar!
Meer info? Neem contact op met ons!

16 augustus 2022

Overzichtstentoonstelling '20 jaar da Vinci' St. Jansdal

De hele maand september mogen wij de muren van Ziekenhuis St Jansdal overnemen. De overzichtstentoonstelling, '20 jaar da Vinci', omvat topstukken van de kunstenaars die bij ons de afgelopen 20 jaar werkzaam zijn of zijn geweest.
De tentoonstelling is te zien vanaf 30 augustus t/m 2 oktober 2022 en wordt op vrijdag 2 september om 17.00 uur feestelijk geopend.
Ben jij er vrijdag 2 september om 17.00 uur bij?

03 juni 2022

Stap de kleiwereld van Jaap Binnen

Jaap van Atten (1961) stelt de hele maand juni zijn kleiwerken tentoon. Wel 55 stuks!

Stap de kleiwereld van Jaap binnen. Loop langs de haven, bezoek verschillende plaatsjes aan de zee en vaar mee!

13 april 2022

Exposities bij Welzijnsorganisatie Zorgdat

Binnenkort, tot eind mei, vindt er een solo-expositie van kunstenaar René van der Lans (1982) plaats in Wijkontmoetingscentrum Drielanden. Deze wordt op 13 april om 11.00 uur geopend. 

01 november 2021

Expositie

Meerde kunstenaars van Leonardo da Vinci exposeren in Sonnevanck Harderwijk.

01 november 2021

Solo expositie van G. Toes

Solo expositie van Gerrit Toes in het ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk.

01 oktober 2021

Da Vinci Etaleert

Op vrijdag 1 oktober wordt de jaarlijks terugkerende expositie, Da Vinci Etaleert, geopend.
De hele maand oktober zijn er prachtige werken in onze galerie en in de etalages van de winkels van de Ermelose ondernemers te zien.


24 september 2021

Burendag

Burendag is de dag waarop buren jaarlijks gezellig samenkomen. Dit jaar is de behoefte aan samen zijn met elkaar groter dan ooit. Vier daarom Burendag bij ons op vrijdag 24 september. Wij geven een workshop simultaan kleien.


01 mei 2021

Plasticsoep

Vanaf januari hebben wij hard gewerkt aan het thema 'plasticsoep'.

01 februari 2021

nieuwe verkoopplatform BlijGoed

Vanaf 1 februari zijn onze producten ook online te koop via www.blijgoed.nl/ateliers-galerie-leonardo-da-vinci


05 december 2016

Werkbezoek uit Curacao

26 oktober 2016

Nieuwe website online

Na een periode van hard werken staat onze nieuwe website online. Wat vind u/jij er van?

Geef een reactie op Facebook wat u van onze nieuwe website vindt!