Leonardo da vinci
Galerie en Ateliers

Nieuws

Expositie van Roel Heijmans

22 november 2019

Roel Heijmans heeft bij galerie Leonardo da Vinci jaren enthousiast gewerkt. In het begin veel met oliepastel om uiteindelijk vooral met acryl verf grote doeken te beschilderen (waarin hij ook een stukje vloer meenam…)
Elk doek heeft een verhaal, vaak met religieuze thema’s, maar ook met bijvoorbeeld Elvis Presley, zichzelf en veel humor.

Het was in Schijndel in het jaar 1979 dat de 22-jarige Roel Heijmans, aangemoedigd door zijn zwager, startte met schilderen. De in Weert geboren Roel Heijmans heeft de eerste helft van zijn kunstenaarscarrière in het zuiden des lands doorgebracht, eerst in Schijndel en daarna in ’s-Hertogenbosch. De tweede helft van zijn creatieve carrière zette hij voort in het midden van het land, eerst bij Atelier Leonardo da Vinci in Ermelo en daarna bij het atelier van Jans Pakhuys in Amersfoort.

Nu 40 jaar later is het een mooi moment om stil te staan bij de kunstenaars carrière van Roel Heijmans. De kleurrijke en innemende tekeningen en schilderijen van Roel Heijmans hebben aandacht getrokken zowel nationaal als internationaal, en heeft hij vele exposities op zijn naam staan. Zijn werk is opgenomen in verschillende museale collecties en kunst publicaties. Om zijn 40-jarig kunstenaarsjubileum te vieren wordt er bij Special Arts Nederland een tentoonstelling en een werkruimte speciaal voor de gelegenheid ingericht. Roel Heijmans zal tijdens de tentoonstelling ook gedeeltelijk aan het werk zijn aldaar.

Opening van de tentoonstelling zal plaatsvinden op Vrijdag 22 november vanaf 15.00 uur in de aanwezigheid van de Amersfoortse Wethouder van Cultuur, Fatma Koser Kaya.

De tentoonstelling ‘Love Me Tender’ is bij Special Arts te bezichtigen vanaf 22 november tot 2 februari 2020 tijdens openingstijden, maandag t/m donderdag van 9.00 - 17.00 uur

vrijdag van 9.00 - 15.00 uur en op afspraak.

Adres: Zonnehof 4A, Amersfoort

Adres: Kerklaan 8a Ermelo

Dinsdag t/m vrijdag 10.00 – 17.00 uur.

 

20 maart 2019

Individuele Begeleiding

Individuele begeleiding bij Leonardo da Vinci:

05 december 2016

Werkbezoek uit Curacao

26 oktober 2016

Nieuwe website online

Na een periode van hard werken staat onze nieuwe website online. Wat vind u/jij er van?

Geef een reactie op Facebook wat u van onze nieuwe website vindt!