Leonardo da vinci
Galerie en Ateliers

Nieuws

Expositie

18 januari 2018

Op donderdag 18 januari om 15:00 uur.
Opening door Jonaske de Ruiter

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Be Tenkink (68 jaar oud en geboren in Nijkerk) tekent en schildert al vanaf toen hij nog een kleine jongen was. Zijn enorme passie voor de natuur en alles wat daarmee te maken heeft was in eerste instantie zijn grootste inspiratiebron. Later, aan het begin van zijn werkzame leven, bleek schilderen en tekenen zijn belangrijkste creatieve uitlaatklep te zijn. Om zich hierin verder te ontwikkelen volgde hij een 5 jaar durende opleiding aan de kunstacademie in Nunspeet. Zijn werk ontwikkelde zich door de jaren heen naar zeer divers waarbij altijd de omgeving de grootste bron van inspiratie is. Zo hebben zijn vele reizen door Europa een veelheid aan prachtige tekeningen en portretten opgeleverd waar heel duidelijk uit blijkt dat Be contact wil maken met zijn omgeving maar daarbij ook een heel sterke observator is.
Be heeft jarenlang les gegeven bij Creativiteitscentrum De Brink in Nijkerk. Tegenwoordig doet hij vrijwilligerswerk bij Atelier en galerie Leonardo da Vinci in Ermelo en organiseert hij cursussen en workshops in diverse technieken en thema’s voor volwassenen. Deze vinden plaats in zijn eigen atelier, gelegen aan de Sophialaan 12 te Ermelo.


Het werk van Gerrit Toes laat duidelijk zijn ontdekkingsreis zien met de verschillende technieken en materialen. Het is voor Gerrit een zoektocht naar zijn mogelijkheden die hij ondanks zijn handicap (halfzijdige verlamming met afasie) met een groot doorzettingsvermogen voortzet. Gerrit maakt verschillende kleine schetsjes in zijn dummy voordat hij aan een groter werk begint.  Hierdoor ontstaan er allerlei abstracte vormen die door zijn grote verscheidenheid aan kleurgebruik tot een fascinerende compositie weet te brengen. Zijn voorkeur gaat uit naar het werken met soft pastelkrijt, en houtskool.Voor de ruimtelijke objecten die Gerrit uit klei vervaardigd gebruikt hij dezelfde vormentaal als in zijn pastel tekeningen, er zijn inmiddels al wat schalen en objecten van hem in de collectie van Leonardo Da Vinci.

 

27 december 2017

Open Atelier

Vanaf maandag 8 januari open atelier beeldhouwen/keramiek
van 19.30 - 21.45 uur. € 10.00 per keer, kom lang en doe eerste keer gratis mee.

05 december 2016

Werkbezoek uit Curacao

26 oktober 2016

Nieuwe website online

Na een periode van hard werken staat onze nieuwe website online. Wat vind u/jij er van?

Geef een reactie op Facebook wat u van onze nieuwe website vindt!